Galerie Foto

Polițiștii locali, invitați de școlile brașovene la „Săptămâna altfel“ – 2023.10.30
Micii brașoveni de la Școala gimnazială nr. 2 și de la Liceul Johannes Honterus au aflat de la polițiștii locali unde se pot da cu rolele și skateboard-ul, cum trebuie să circule cu bicicleta, cum să se asigure când merg cu mașina, cu familia, sau cu autocarul în excursie.

Tot de la polițiștii locali, elevii de la cele două unități de învățământ au aflat cum se traversează corect strada, care sunt semnificațiile culorilor de la semafoare și care sunt semnele de circulație la care trebuie să fie atenți.

Această prezentare necesită JavaScript.

Comunicat de presă – 2017.12.13
Necesitatea modificării legislației pentru reducerea plafonului de la o mie de persoane la 500 pentru un post de polițist local – adica, un polițist local la 500 de cetățeni, nu la mia de locuitori, așa cum este prevăzut acum de OUG 63/2010. Acesta este doar unul dintre subiectele dezbătute recent de membri Federației Naționale a Polițiștilor Locali din România (FNPLR).

Întâlnirea, la care a participat și o delegație de la Brașov, condusă de directorul executiv Nicolae Aldea, s-a desfășurat la Cluj Napoca. Întâlnirea a reunit la aceeasi masă de dicuții, șefi de instituții din diferite orașe din țară: Brașov, Cluj-Napoca, Sector 2 București, Sector 3 București, Turda, Botoșani, Satu-Mare, Mediaș, Călimănești, Galați și Pitești. Lucrările ședinței s-au axat pe teme legate de organizare a acestei structuri profesionale, motiv pentru care s-au atins și problemele privitoare la viitorul comunicării publice în vederea promovării imaginii instituției Poliției Locale, dar și la posibilitatea constituirii unei structuri de tip compartiment la nivelul Ministerului Dezvoltării pentru o eventuală colaborare și susținere pentru elaborarea unor propuneri legislative. La sedință au fost prezenți și șefi ai Jandarmeriei și Poliției Naționale, autorități cu care Poliția Locală deține în teritoriu, parteneriate importante care se derulează în vederea întăririi principiului de menținere a ordinii și liniștii publice, ca servicii aflate în slujba cetățeanului.

Federaţia Naţională a Poliţiştilor Locali din România, înființată cu zece ani în urmă, este componentă a societăţii civile, o organizaţie independentă, neguvernamentală, cu caracter apolitic, făra scop lucrativ și nonprofit.

FNPLR militează activ pentru îmbunătăţirea cadrului legislativ care vizează interesele Poliţiei Locale, în conformitate cu normele naţionale, dar şi internaţionale, ținând cont și de faptul că această structură instituțională a fost creată în spiritul și după modelul celor care funcționează în statele europene, având deja tradiție pe acest domeniu.
FNPLR este constituită din membri a câtorva zeci de Asociaţii Profesionale ale Poliţiştilor Locali din întreaga țară, iar preşedinţia este deţinută în acest mandat de directorul general al Poliţiei Locale Sector 2 Bucureşti, Dobrilă Aurel.

Această prezentare necesită JavaScript.

29 de ani! Atât a trecut de la revolta anticomunistă a muncitorilor de la “Steagul Roșu”. 15 noiembrie reprezintă ziua în care întreaga comunitate brașoveană și nu numai, își exprimă recunoștința față de aceia care, în 1987, au avut curajul să protesteze împotriva regimului comunist. Poliția Locală Brașov, alături de celelalte instituții locale și centrale, a adus un omagiu “novembriștilor”, care prin gestul lor au scris prefața Revoluției din 1989.
photo de Bogdan Bălaș și Poliția Locală Brașov

Această prezentare necesită JavaScript.

La mulți ani, România! Este urarea pe care o face de 1 decembrie și Poliția Locală, care a fost alături de reprezentanții tuturor armelor, la parada desfășurata la Brașov de Ziua Națională! Pentru prima dată, de când este înființată, structura municipiului de menținerea liniștii și ordinii publice a defilat în fața brașovenilor și a oficialilor orașului și județului. Poliția Locală Brașov a încheiat coloana de paradă cu flota cea nouă din dotare.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ziua Pompierilor Polițiștii locali, alături de pompieri! Au defilat împreună jamdarmi, politiști, angajați SRI,paramedici și cadre sanitare de la SMURD, iar politiștii locali au închis coloana de paradă, de Ziua Pompierilor, în zona comercială Coresi. Aici, militarii cu tulumbe au făcut exerciții demonstrative pentru spectarorii mai mici și mai mari, iar celelalte arme și­au expus tehnica de intervenție în parcarea mallului. Unul dintre cele mai vizitate standuri a fost cel al Poliției Locale Brașov, care și­a prezentat echipamentele și armele aflate în dotarea echipelor de la Rutieră sau Ordine și liniște publică. De asemena, cu această ocazie au fost oferite spectatorilor materiale de campanie care conțin informații și sfaturi privind prevenția și combaterea cerșetoriei ori pentru asigurarea gradului de siguranță în școli și în apropierea unităților de învățământ.

Această prezentare necesită JavaScript.

Oktoberfest 2015! La cea de-a VII-a ediție a Berarului brașovean, polițiștii locali au sporit efectivele din teren și au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și pentru fluidizarea circulației rutiere, în special, în zona centrală a Brașovului unde s-au înregistrat mari aglomerări de persoane.
Echipe ale Poliției Locale au condus parada sub escortă pe tot traseul desemnat de organizatori (de la Primăria Brașov la Arena Sportivă “Ion Țiriac”).
Pe tot parcursul Oktoberfest, politiștii locali brașoveni au desfășurat o serie de acțiuni specifice menite să prevină, în primul rând, săvârșirea de fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și siguranța publică precum și alte aspecte de interes operativ ce intră în atribuțiile Poliției Locale Brașov.

Această prezentare necesită JavaScript.

Zilele Brasovului 2012
[nggallery id=24]

Galerie 2012
[nggallery id=19]

Galerie 2011
[nggallery id=1]

Comments are closed.